Campagne Hulpbijbrexit.nl van start

Campagne Hulpbijbrexit.nl van start

Tijdens een speciaal evenement over de Brexit is bekend gemaakt dat MKB-Nederland, VNO-NCW en de Rijksoverheid samen met ING, Rabobank en ABN-Amro een toolkit gaan ontwikkelen om het bedrijfsleven door de Brexit te helpen. Daarnaast is het platform hulpbijbrexit.nl van start gegaan.

Vanaf 29 maart 2019 krijgen ondernemers die zaken doen met het Verenigd Koninkrijk weer te maken met de douane. Op het platform hulpbijbrexit.nl is inmiddels de eerste informatie voor ondernemers te vinden waarmee zij zich kunnen voorbereiden op Brexit. Op de site worden acht tips gegeven aan de hand waarvan ondernemers met hun voorbereiding op Brexit kunnen beginnen. Zo wordt aangeraden een quick scan uit te voeren om na te gaan of de Brexit het bedrijf raakt en om een Brexit-verantwoordelijk aan te wijzen. Ook wordt aangeraden om bij de bedrijfsstrategie en bij nieuwe investeringsbesluiten rekening te houden diverse scenario’s. Vergeet niet dat bedrijven indirect geraakt kunnen worden omdat leveranciers producten uit het Verenigd Koninkrijk halen.
Het platform wordt de komende tijd verder uitgebouwd met een handzame toolkit voor ondernemers. Naast de opbouw van het platform worden er de komende maanden in het hele land meerdere bijeenkomsten voor ondernemers georganiseerd.
VNO-NCW en MKB-Nederland hebben met de overheid een speciale Brexit-nieuwsbrief gelanceerd om ondernemers en geïnteresseerden te informeren over de voortgang in de onderhandelingen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk. U kunt zich hiervoor aanmelden via hulpbijbrexit.nl via nieuws.
Bron: MKB Nederland 26-01-2018